برنامه‌ی اجرایی توسعه‌ی کشاورزی ارگانیک

برنامه‌ی اجرایی توسعه‌ی کشاورزی ارگانیک

در ابتدا به شرح مراحل برنامه‌ی اجرایی توسعه‌ی کشاورزی ارگانیک میپردازیم:

برنامه‌ی اجرایی توسعه‌ی کشاورزی ارگانیک شامل دو مرحله عملیاتی است:

۱-استقرار نظام گواهی محصولات کشاورزی شامل: 
تدوین استانداردها و مقررات (شامل استانداردهای فرآیند، استانداردهای محصولی، استانداردهای برچسب‌گذاری و…) ، نظام بازرسی و برچسب‌گذاری که توسط یک مرجع علمی و حقوقی بی‌طرف (به عنان مثال مؤسسه‌ی استاندارد) صورت می‌گیرد.

۲-اجراء، ترویج و توسعه‌ی کشاورزی ارگانیک به‌صورت عملیاتی:
این کار از طریق سازمان دهی واحدهای توانمندسازی کشاورزان مزارع، تحت عنوان مدارس مزرعه‌ای کشاورزان انجام میپذیرد. این واحدها، براساس عوامل محیطی و براساس ویژگی‌های خاص هرمنطقه طراحی می‌شوند.
عموما شکل خاصی از مکانیسم تحقیق-ترویج در قالب نظام کلی تحقیق-توسعه، در واحدهای مذکور پیاده می‌شود. در برنامه ی اجرایی توسعه ی کشاورزی ارگانیک، کشاورزان با یادگیری حاصل از عملیات بذر تا بذر، در شناخت، تجزیه و تحلیل کشت‌ بوم زراعی ماهر میشوند. در مرحله بعدی با اتکا به مهارت های کسب‌ شده، فرآیند مدیریت جامع مزرعه را براساس دستورالعمل‌های فنی ارگانیک مرتبط با شاخص تغذیه و حاصلخیزی طی یک دوره ی گذر یک الی سه ساله آموزش دیده و اجرا میکنند. این دستور العمل هابر مبنای رابطه پایدار آب-خاک-گیاه و مدیریت تلفیقی حفاظت از محصول (I PM) تدوین شده اند.

نتایج ظرفیت‌سازی انجام شده در این واحدها:
اتخاذ تصمیم‌گیری پایدار و بدون ریسک کشاورزان، برای اقدامات مدیریتی مناسب مزرعه‌ی خود است، که این تصمیمات مبتنی بر کشاورزی ارگانیک می‌باشد. گروه‌های آموزش‌دیده در هر منطقه در قالب تشکل‌های محلی سامان‌دهی‌شده فعالیت خود را ادامه خواهند داد.
برنامه اجرایی توسعه کشاورزی ارگانیک در قالب نظام جامع پژوهش مزرعه‌ای، باعث می‌شود که نیازها توسط بهره‌برداران تعیین و پس از تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی توسط خود آن‌ها بسیاری از دخالت‌های اداری در تولید محصولات کاهش یافته و کشاورز با دانش وسیع متکی بر تجربیات بومی خود مشکلات را حل کرده و کارشناس مزرعه‌ی خود باشد. این راهبرد در قالب سند ملی ارگانیک ایران در ۴۰۰ صفحه تدوین شده است.

درج شده در: اخبار و رویدادها, ارگانیک, مهندسی تولید و خدمات
برچسب ها: , , ,