افزایش تنوع زیستی با کشاورزی ارگانیک

افزایش تنوع زیستی

افزایش تنوع زیستی با کشاورزی ارگانیک

افزایش تنوع زیستی با کشاورزی ارگانیک

خرمی وفا استاد دانشگاه رازی معتقد است: کشاورزی ارگانیک به کاهش تولید دی اکسید کربن کمک می کند که در نهایت سبب افزایش تنوع زیستی می شود. دکتر خرمی وفا، عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کرمانشاه، اظهار كرد: کشاورزی ارگانیک سبب کاهش میزان دی اکسید کربن می شود که کاهش این گاز نیز در نهایت از تغییرات اقلیمی جلوگیری می کند و سبب افزایش تنوع زیستی میشود. وی تصریح کرد: با توجه به اینکه یکی از مهمترین بحرانهای موجود بحران انرژی است و با این نوع کشاورزی می توان در مصرف سوختهای فسیلی صرفه جویی کرد،

لذا بکارگیری کشاورزی ارگانیک می تواند نقش مهمی در مرتفع کردن بحران انرژی داشته باشد.

خرمی وفا گفت: در حال حاضر بخشی از انرژی مربوط به سوختهای فسیلی به تولید کودها و سموم شیمیایی اختصاص می یابد که در صورت استفاده از کشاورزی ارگانیک می توانیم این سوختها را در عرصه های دیگری مورد استفاده قرار دهیم. وی در ادامه افزود: در صورت استفاده از کودها و مواد شیمیایی این مواد وارد خاک و آبهای زیرزمینی می شوند و از این طریق مسائل زیست محیطی بروز خواهد کرد.

خرمی وفا در مورد کشاورزی ارگانیک ابراز كرد: این نوع کشاورزی در زبان فارسی تحت عنوان کشاورزی زیستی و طبیعی مطرح شده است و در واقع نوعی کشاورزی است که در آن به تناوب زراعی و کنترل زیستی بیماریها و آفات توجه می شود و به عدم استفاده از ترکیبات شیمیایی، هورمونها و محصولات تراریخته تاکید می شود. این استاد گیاهپزشکی دانشگاه رازی کرمانشاه تصریح کرد: باید توجه داشته باشیم برای استفاده از محصولات ارگانیک تنها استفاده از کود و سم کافی نیست

و بایستی شرایطی فراهم شود که محصولات بر اساس استانداردهای جهانی تولید شوند.

وی افزود: همانطور که در ارتباط با محصولات صنعتی بایستی آزمایشات خاصی صورت گیرد تا بتوانند مهر استاندارد بگیرند، محصولات ارگانیک باید تحت آزمون های خاصی  قرار گیرند و به صورت رسمی در لیست محصولات ارگانیک قرار گیرند. خرمی وفا ادامه داد: با توجه به اینکه سطح عملکرد محصولات ارگانیک پایین است لذا بایستی حمایت ها و پشتیبانی های خاصی از تولیدکنندگان این محصولات صورت گیرد ضمن اینکه باید شرایطی فراهم گردد که مکان هایی به عرضه محصولات ارگانیک اختصاص یابد. وی افزود: بایستی بازاریابی کارشناسی در این زمینه صورت گیرد و فرهنگ سازی وسیعی از طریق رسانه های گروهی صورت گیرد

تا مردم به این آگاهی دست یابند که استفاده از محصولات ارگانیک می تواند در سلامتی آنها حائز اهمیت باشد.

این عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه تصریح کرد: در شرایطی که کشورهای پیشرفته از پوشاک ارگانیک استفاده می کنند آیا زمان آن فرا نرسیده است که ما به فکر تولید محصولات سالم باشیم؟

وی گفت: بر اساس گزارشهای سال گذشته (۲۰۱۰) ۳۵ میلیون هکتار از سطح زیر کشت دنیا به کشت محصولات ارگانیک اختصاص یافته که از این میزان ۳۵ درصد اقیانوسیه، ۲۳ درصد اروپا و ۲۳ درصد به آمریکای لاتین اختصاص دارد. خرمی وفا ادامه داد: تاکون ۱.۴ میلیون نفر در دنیا به عنوان تولید کننده محصولات ارگانیک معرفیشده اند و ۱۵۴ کشور در لیست تولیدکنندگان این نوع محصولات قرار گرفته است که متاسفانه نام کشور ما در این لیست ذکر نشده که به دلیل عدم بحث استانداردسازی و قرار نداشتن در استانداردها هنوز در این لیست قرار نگرفته ایم.

وی تاکید کرد: مساله ای که باید مدنظر قرار گیرد بحث استانداردهاست که نقش مهمی را دارند و اگر شرایطی فراهم گردد که سازمان جهاد کشاورزی در این زمینه فعالیت گسترده ای را انجام دهد یا اینکه فعالیت در این عرصه را به بخش خصوصی واگذار كند، می تواند نقش مهمی در اشتغالزایی نیز ایفا کند.

درج شده در: مطالب و مقالات

مرکز ارگانیک گوکرن